Prinsippene bak Personvernretningslinjene våre

Hos Snap er ditt personvern høyt prioritert. Vi vet at vi har fått din tillit hver gang du bruker Snapchat, eller gjennom bruken av våre produkter – dette er grunnen til at vi behandler din informasjon annerledes enn andre tech-selskaper.

Vi lagrer ikke dine private meldinger og vi viser ikke en tidslinje om alt du legger ut til allmenheten. Snapchat er designet slik at folk kun kan se hva du selv ønsker å dele, så lenge du ønsker å dele dette. Vi mener dette gjør Snapchat til en mindre permanent plattform og mer som en samtale med venner.

Selv om produktene våre utvikler seg hele tiden, forblir våre personvernprinsippene uendret:

Vi kommuniserer ærlig og åpent

Når du bruker Snap-produkter deler du informasjon med oss – det er vårt ansvar å hjelpe deg med å forstå hvordan den informasjonen brukes. Våre Personvernbetingelser forklarer hvordan vi samler inn, bruker og deler informasjon – du kan lese det viktigste her. Hvis du er nysgjerrig på hvordan en bestemt funksjon bruker din data, kan du ta en titt på Personvern per produkt. Vi forklarer også hvordan funksjoner bruker data i appene våre og i vårt Supportsenter. Om du fortsatt ikke finner det du leter etter, så er det bare å spørre!

Du velger hvordan du vil uttrykke deg

Vi mener at personvern er avgjørende for å styrke selvutfoldelse. Det er grunnen til at du har kontroll over hvem du deler ting med, hvordan du deler det, og hvor lenge de kan bli sett. Du bestemmer hvem som kan se din Story, hvilke venner som kan se din Bitmoji på Snap-kartet og hvor lenge Snapper kan sees. Du kan velge å dele noe kun med en venn, eller dele et øyeblikk med hele verden! Lær mer.

Vi designer med tanke på personvern

Nye funksjoner gjennomgår en intens personvernsprosess — vi snakker om det, vi diskuterer dem, og vi jobber hardt for å bygge produkter som vi er stolte av, og som vi ønsker å bruke selv. Tross alt bruker vi disse produktene hver dag, både på jobb og i privatlivet. Vi håndterer din informasjon med samme forsiktighet som vi gjør med vår egen informasjon og informasjonen til vårt firma, vår familie og våre venner.

Du kontrollerer informasjonen din

Du har retten til å kontrollere informasjonen din. Derfor sørger vi for enkle måter å få tilgang og oppdatere informasjonen din på, justere hvor mye informasjon du deler med oss, samt anmode om at vi skal slette informasjonen din — eller absolutt alt på kontoen din. Du kan kontrollere de fleste personverninnstillingene dine rett fra våre mobile apper. Du kan til og med logge deg inn og laste ned din Snapchat-informasjon her. Om du noen gang skulle ha noen spesifikke spørsmål om din data, må du ikke nøle med å kontakte oss!

Sletting er standarden vår

Snapchat har som mål å fange følelsen av å henge med vennene dine ansikt til ansikt. Det er derfor Snapper og Chatter blir slettet fra våre servere når de er åpnet eller utløper. Etter at en Snap er slettet vil vi bare kunne se de grunnleggende opplysningene, slik som når de ble sendt og hvem de ble sendt til. Lær mer.

Det er viktig å huske at andre Snapchattere alltid kan ta et skjermbilde eller lagre ting ved bruk av en tredjeparts app. Som en hovedregel er det like greit å dele de viktigste og sensitive sakene kun med folka du virkelig stoler på – akkurat som du ville gjort i det ekte livet!

Lykke til med snappingen!