Nasze zasady zachowania prywatności

W firmie Snap priorytetem jest prywatność użytkownika. Wiemy, że pracujemy na Twoje zaufanie przy każdej okazji, kiedy korzystasz ze Snapchata lub z naszych pozostałych produktów — dlatego traktujemy Twoje dane inaczej niż większość firm technologicznych.

Nie gromadzimy prywatnych wiadomości użytkowników ani nie pokazujemy publicznie osi czasu ze wszystkim, co zostało przez nich kiedykolwiek opublikowane. Snapchat został zaprojektowany w taki sposób, aby ludzie mogli zobaczyć tylko to, co Użytkownik chce im udostępnić, i tylko tak długo, jak sobie tego życzy. Jesteśmy przekonani, że dzięki temu Snapchat kojarzy się bardziej z rozmową ze znajomymi niż z trwałym nośnikiem danych.

Choć nasze produkty stale ewoluują, zasady prywatności, które wyznajemy, pozostają niezmienione:

Komunikujemy się z użytkownikami w sposób uczciwy i otwarty.

Korzystając z produktów Snapa, Użytkownik udostępnia nam informacje — a naszym obowiązkiem jest poinformowanie go, jak te informacje wykorzystujemy. W naszej Polityce prywatności wyjaśniamy, w jaki sposób zbieramy, wykorzystujemy i udostępniamy dane – najważniejsze informacje znajdują się tutaj. Sposób wykorzystania informacji przez poszczególne funkcje dokładniej wyjaśniają Zasady prywatności dotyczące poszczególnych produktów. Znajduje się tam także wyjaśnienie, jak konkretne funkcje wykorzystują dane bezpośrednio w naszych aplikacjach oraz w całym naszym Centrum pomocy. Oczywiście jeśli nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania w podanych dokumentach, zawsze możesz zwrócić się do nas.

To Ty decydujesz, jak wyrazić siebie

Wierzymy, że aby umożliwić użytkownikom swobodne wyrażanie własnej osobowości, musimy chronić ich prywatność. Dlatego to Użytkownik kontroluje udostępniane elementy, a także sposób i okres ich udostępniania. Użytkownik decyduje, kto może zobaczyć jego Story, którzy znajomi mogą zobaczyć jego Bitmoji na Snap mapie, a także ile czasu minie, zanim jego Snapy znikną. Użytkownik może dzielić się treściami tylko ze znajomymi lub udostępnić zapisaną chwilę całemu światu! Dowiedz się więcej

Projektując usługi, myślimy o prywatności

Nowe funkcje przechodzą intensywny proces kontroli prywatności — omawiamy i debatujemy nad ich elementami i dokładamy wszelkich starań, aby stworzyć produkty, z których będziemy dumni i których będziemy chcieli używać. Koniec końców, codziennie korzystamy z naszych produktów, zarówno w pracy, jak i w życiu osobistym. Przetwarzamy informacje użytkownika z taką samą dbałością, z jaką traktujemy siebie, firmę, rodzinę i przyjaciół.

Ty kontrolujesz swoje dane

Masz prawo kontrolować swoje dane. Dlatego też zapewniamy łatwe sposoby dostępu do danych użytkownika i ich aktualizacji, dostosowania ilości udostępnianych nam danych, a także zwrócenia się do nas o usunięcie danych użytkownika lub całego konta użytkownika. Możesz kontrolować większość ustawień prywatności bezpośrednio w naszych aplikacjach mobilnych. Możesz też zalogować się i pobrać swoje dane ze Snapchata tutaj. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące swoich danych, skontaktuj się z nami!

Usuwanie Snapów jako ustawienie domyślne

Celem Snapchata jest oddanie uczucia osobistego spotkania ze znajomymi — dlatego usuwamy Snapy i czaty z naszych serwerów po ich otwarciu lub wygaśnięciu. Po usunięciu Snapa będziemy mogli sprawdzić tylko podstawowe dane — na przykład to, kiedy i kto go wysłał. Dowiedz się więcej.

Należy pamiętać, że inni Snapchaterzy zawsze mogą zrobić zrzut ekranu lub zapisać treści, korzystając z aplikacji zewnętrznej. To nie tajemnica, że treści, które chcesz przekazać, najlepiej udostępniać wyłącznie zaufanym osobom — zupełnie jak w prawdziwym życiu!

Miłego snapowania!